Vissza a tartalomjegyzékhez

Varga József
Abramovics nagy halat fogott

Roman Abramovics, a Chelsea orosz tulajdonosa eddig sem sajnálta a pénzt, hogy új játékosokkal megerősítse a Bajnokok Ligájában induló kékek keretét.


Verónnal a Chelsea sokat erősödhet Fotó: Reuters

A nyár folyamán Damien Duff 17 millió fontért érkezett a Blackburn Roverstől, Geremi 7 millióért a Realtól, Wayne Bridge ugyancsak 7 millióért a Southamptontól, a West Hamtól Glen Johnson 6 millióért és Joe Cole 6.6 millióért írt alá, ami összesen 58 millió font. 
Az igazi nagy fogás ezek után következett. A Manchester United szerdán reggel megerősítette: argentin válogatott középpályása, Juan Sebastian Verón 15 
millió font ellenében a Stamford Bridge-en folytatja. A későbbiek során további 2.5 millió fontot kap a Manchester, ha a Chelsea jó eredményeket ér el az argentin teljesítményének köszönhetően. Verón, aki négy évre szerződik Londonba, még 2001 júliusában a római Laziotól érkezett az Old Traffordra 28,1 millió fontért. 
A Tottenham Hotspur 3.5 millió fontot fizetett ki Frédéric Kanouté-ért a West Ham francia csatáráért. Kanoute, Hélder Postiga és Bobby Zamora után a harmadik támadó, akit rövid időn belül szerződtetett Glenn Hoddle, a Spurs trénere. A West Ham a pénz mellett Matthew Ethering-tont is az Upton Parkba költöztetheti. 
A Southampton és a Sunderland közt is megállapodás született Kevin Phillips ügyében. Az angol válogatott csatára 3 millió fontos vételár ellenében igazolhat a „szentekhez”. 
Az Arsenal menedzsere Arséne Wenger eddig is híres volt arról, hogy olcsón vásárolt meg fiatal tehetségeket, akiknek értéke később óriásira nőtt. A legújabb szerzemény Gael Clichy, a Cannes tizennyolc éves védője, akiért csak 250 ezer fontot „csengetett” ki Wenger. 
Roy Makaay, a Deportivo La Coruna huszonnyolc éves holland támadója a német SID hírügynökség szerint 17.7 millió euróért négy évre a Bayern München együtteséhez szerződött. Az összeg müncheni átigazolási rekord; a megfontolt gazdálkodásukról híres bajorok még egyetlen játékosért sem fizettek ennyit (a holland minden idők második legdrágább Bundesliga-igazolása, az első a dortmundi brazil Marcio Amoroso 25.6 millió euróval). Makaay, aki az elmúlt szezonban 29 találatával nemcsak spanyol, hanem európai gólkirály is lett, már szombaton, a Hannover elleni bajnokin pályára léphet.