Kedves Barátunk!
2017. november 27.
Könyvtárak új szerepben

Szakmai nap
2017. november 30. 10–13 óra
VI. emeleti Díszterem

A Könyvtári Intézet Korszerű könyvtár, korszerű szolgáltatások címmel tart szakmai napot könyvtárunkban. A változó világban a könyvtárak új kihívásokkal néznek szembe, új szerepeket vállalnak magukra: alkalmazkodnak a megváltozott igényekhez, ezáltal korszerűbb szolgáltatásokat tudnak nyújtani. A továbbképzési nap célja az új típusú szolgáltatások, újszerű irányok és funkciók bemutatása, hazai és nemzetközi jó gyakorlatok felvázolásával.

További részletek
KönyvTÁRlat – Játék a zenében

Irodalmi-kultúrtörténeti programsorozat
2017. december 7. 17 óra
VI. emeleti Díszterem

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója lesz KönyvTÁRlat című kultúrtörténeti rendezvénysorozatunk következő vendége. Decemberi estünk középpontjában a zenében fellelhető játék, játékosság áll.
A rendezvényt Szemere Zita operaénekesnő előadása teszi teljessé.

További részletek
Könyvtári csend adventben

Múzeumpedagógiai foglalkozás
2017. december 9. 10–13 óra

Régi karácsonyok képeslapjaival, dísz- és papírtárgykészítő kreatív foglalkozással, valamint – Arany János kiállításunk terében – játékos foglalkozással várjuk a családokat advent idején. Töltsék velünk a karácsonyvárás néhány óráját az Országos Széchényi Könyvtárban!
Felhívjuk figyelmüket, hogy a „Más csak levelenként kapja a borostyánt…” Kincsek kultusz, hatástörténet című Arany-kiállításunk december 22-éig megtekinthető!
Érdeklődni Andrási Erika múzeumpedagógusnál lehet, az andrasi.erika@oszk.hu címen.

További részletek
Orientalisták az OSZK-ban

Előadás
2017. december 13. 17 óra
VI. emeleti Díszterem

Iványi Tamás Misztikus koránmagyarázat címmel tart előadást Orientalisták az OSZK-ban című kultúrtörténeti előadássorozatunk idei évadának utolsó estjén.

További részletek
Kisfilmpályázat iskolásoknak

Pályázat

Pályázatot hirdetünk felső tagozatos általános iskolás osztályok számára az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja alkalmából. A filmpályázat célja az iskolai könyvtárak megismerése és megismertetése diákszemmel. Ily módon kiemelendő egy, a közösség (iskola, város, osztály) számára valamely okból értékes kötet bemutatása, mely az iskolai könyvtár gyűjteményében is megtalálható. Olyan ötletes megoldásokat várunk, melyek az osztály tagjainak szerves együttműködésén alapulnak. A pályaművek közül az Országos Széchényi Könyvtár vezetősége a három legkiválóbb alkotást díjazza.

További részletek
Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.
Hírlevelünkről ezen a linken iratkozhat le, illetve feliratkozhat a Földabrosz-blog hírlevelére is.
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, kérjük, kattintson ide.