Kedves Barátunk!
2017. március 13.
Hagyomány és megújulás – Az OSZK mint könyvkiadó

Kiállítás
2017. május 13-ig
VII. emeleti katalógustér

A tárlókban látható kiadványok megmutatják kiadói tevékenységünk több területét, a megjelentetett munkák gazdagságát (díszalbumok, hasonmások, sorozatok, konferenciakötetek, alkalmi kiadványok, bibliográfiák, periodikák stb.), továbbá társkiadóinkat, alkalmi társkiadásainkat, együttműködéseinket

További részletek
Szép Magyar Térkép 2016

Kiállításmegnyitó
2017. március 17., 15 óra
VI. emeleti Díszterem

Könyvtárunk Térképtára tisztelettel meghívja Önt a Szép Magyar Térkép 2016 című verseny eredményhirdetésére és a benevezett pályamunkákból rendezett kiállítás megnyitójára.

További részletek
Rejtett barázdák

KönyvTÁRlat
2017. március 23., 17 óra
VI. emeleti Díszterem

Csókay András idegsebész, agykutató előadásának középpontjában az a gondolat áll, hogy az emberi személy nem az agyban van, mert az emberi gondolkodás nem pusztán az idegsejtek működésével magyarázható…
Ezt követően az énekelt verset, mint agyunk (lelkünk) magasrendű és igen összetett megnyilatkozását, szemlélteti a NegyedÓra zenei formáció.
Kincseink közül Diderot híres enciklopédiájának egy kötetét mutatjuk be.

További részletek
„Te aranyok Aranya!”

Arany János szavalóverseny
2017

Az Országos Széchényi Könyvtár, valamint a Magyartanárok Egyesülete és a Magyar Olvasástársaság Arany János-szavalóversenyt hirdet magyarországi és határon túli magyar felső tagozatos (algimnázium) és középiskolás (főgimnázium és szakiskolák) diákok számára. A verseny háromszintű lesz. Minden iskola egy-egy diákot (az iskolai versenyek, válogatók legjobbjait) nevezhet két korcsoportban, akik területi döntőkön mérkőznek meg egymással – 2017. október 14. és november 17. között. A diákok nevezését az iskoláknak kell elküldenie 2017. október 2-ig a területi döntő szervezőjének. A területi döntőkből 3-3 diák kerülhet az országos döntőbe, melyet 2017. november 25-én tartunk az OSZK-ban.

A hét területi döntő öt helyszíne és időpontja már biztos: Budapest, (Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, október 30.), Észak-Dunántúl (Győr, Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtár, november 16.), Dél-Dunántúl (Pécs, Csorba Győző Könyvtár, október 17.), Kelet-Magyarország (Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Városi és Megyei Könyvtár, október 16.), Dél-Alföld (Szeged, Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, november 9-10.).

További részletek

Az Arany János Családi Nap eseménye az Országos Széchényi Könyvtár facebook oldalán.
Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.
Hírlevelünkről ezen a linken iratkozhat le, illetve feliratkozhat a Földabrosz-blog hírlevelére is.
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, kérjük, kattintson ide.