Nyugat · / · 1938 · / · 1938. 1. szám

A NYUGAT HÍREI

A NYUGAT TANULMÁNYPÁLYÁZATA ügyében a bírálóbizottság - Halász Gábor, Illés Endre és Cs. Szabó László - meghozta döntését, melynek alapján a szerkesztőség a pályázat eredményét a Nyugat februári számában fogja kihirdetni.

IN MEMORIAM. Székely Artúr cikkét Pikler Gyuláról a Nyugat februári számában fogjuk közölni.

HIBAIGAZÍTÁS. A Nyugat dec. számában Halász Gyula «Édes anyanyelvünk» c. cikkének jegyzete tíz szót sorol fel. Az ujjong szó tévedésből került közéjük.

REGÉNYPÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Egy esztendő mulva lesz húsz éve annak, hogy Kaffka Margit, a nagy Nyugat-nemzedék méltó tagja, fiatalon elhúnyt. A Kaffka Margit-Társaság erre a huszadik évfordulóra regénypályázatot hirdet. A pályadíj neve: Kaffka Margit-díj. Értéke egyezer pengő. A pályázaton résztvehet minden olyan magyar nyelven írt regény, amely nyomtatásban eddig sehol meg nem jelent és amelynek írója nő. A regény tárgya szabadon választható, terjedelme korlátozva nincs. A pályázat titkos. Írójának neve helyett jelige adandó meg, amelyet a regény címe fölött kell feltüntetni. Az ítélőbizottság tagjai: Gyulai Márta, Lesznai Anna, Marschalko Lia, Reichard Piroska, Szenes Piroska, Török Sophie. A pályázat határideje: 1938 december 1. A pályázat eredményének kihirdetése: 1939 április 1. A pályamunkák Marschalko Lia címére küldendők: Budapest, IV., Dalmady Győző-utca 3.

MARCONNAY TIBOR új verseskönyve «Az Idők Kertje» megjelent. Ára 3 pengő, egészvászonkötésben 4.50 pengő. Megrendelhető a Nyugat kiadóhivatala útján vagy a szerzőnél: III., Ürömi-ut. 7, I. 1.